Lytshuis Zilver

Bed & Breakfast Lytshuis Zilver in Noord Oost Friesland, is direct gelegen buiten het traditionele vissersdorp Paesens-Moddergat, één van de weinige Friese dorpen dat pal aan het Wereld Erfgoed Waddenzee gebied ligt. De B&B beschikt over 4 ruime gastenkamers, allen met prive badkamer en eigen ingang voor sfeervolle en comfortabele overnachtingen. Bed & Brochje biedt verblijf aan de individuele gast alsmede voor groepen, familieuitjes, vrienden- of vriendinnenweekend enz. tot 17 gasten, die indien gewenst, gebruik maken van ruime nieuwe ter beschikking staande keuken. Het door Unesco in 2009 erkende Wereld Erfgoed Waddenzee- gebied is op 400 mtr van de B&B, vertrekpunt voor dagje Schiermonnikoog via visserijhaven Lauwersoog of Holwerd voor dagje Ameland, Nationaal Park Lauwersmeer of Elfstedenstad Dokkum. Genieten van de kleinschalige persoonlijke sfeer in een ongerepte omgeving.

“Lytshuis Zilver won terecht goud bij de uitreiking van de Nederlandse Bed & Breakfastprijs !”

Vermelding uit ‘t boek Gewijd Genieten – Anne Westerduin & Thea Westerbeek

Contactgegevens

Huub van der Meeren
Mounewei 1
9136 DJ Paesens-Moddergat
Nederland
0519589014

[email protected]
www.lytshuiszilver.nl

Faciliteiten

  • Huisdieren in overleg
  • Rolstoelvriendelijk

Thema's

  • Fietsen / wandelen

Locatie

  • Dorp
  • Water
  • Natuur

Kamers

Buthûs; toegankelijk voor rolstoelgebruikers, apart toilet, badkamer heeft verstelbare wastafel en extra brede ingang tot douche van 1.20 mtr en een ligbad. Vanuit de kamer een prachtig uitzicht over de akkers. Op het eigen terras kunt u genieten van een vaak spectaculaire zonsondergang. Via een vaste trap is een bovenverdieping voor eventuele 3e of 4e persoon.

Potershok; kamer met de meest romantische uitstraling. U slaapt in een royale bedstee, badkamer is betegeld met Friese witjes en heeft een zeer authentiek toilet, ligbad en douche. Een vide biedt plaats voor een 3e en 4e persoon.

Terskhûs; enige kamer niet op de begane grond maar gebouwd op de originele dorszolder, badkamer met ligbad-douche en een apart toilet. Vanuit deze kamer heeft u een prachtig uitzicht over de Peazemerlannen, Bantpolder en Lauwersoog.

Skuorke; zeer ruime kamer met beneden en bovenverdieping voor maximaal 5 personen.

Omgeving

Paesens-Moddergat ligt direkt aan het wad, zeer gunstig t.o.v. Lauwersoog voor een bezoek aan Schiermonnikoog en Holwerd als vertrekpunt voor Ameland. Fietsers en wandelaars kunnen volop genieten van de PeazemerLannen, de Bantpolder grenzend aan Nationale Park Lauwersmeer waarvan Huub van der Meeren gecertificeerd gastheer is. Uiteraard zijn er in de omgeving voor de waterrecreant vele mogelijkheden. Wie een dagje wat drukte wenst te vinden kan kiezen uit Leeuwarden aan de ene of Groningen aan de andere kant, en voor historie en gezelligheid biedt Dokkum één van de Friesche Elf Steden, ook de nodige variatie. Vele kleinschalige musea zijn te bezoeken alsmede een variatie aan tuinen en parken. Maar het meest aantrekkelijke blijft toch het schitterend weidse landschap, met ontelbare vogels zowel in de wintermaanden als zomer.

Prijzen

1 overnachting twee personen € 97,-
2 overnachtingen twee personen € 180,-
3 overnachtingen twee personen € 270,-
4 overnachtingen twee personen € 340,-

verlenging € 35,- per persoon per nacht.

Kinderen 2 t/m 11 jaar € 25,- per nacht
kinderen tot 2 jaar mogen kosteloos verblijven

3e, 4e, of 5e volwassen persoon op de kamer € 35,- per persoon

Kamer bij gebruik door één persoon:

1 overnachting € 70,-
2 overnachtingen € 130,-
3 overnachtingen € 190,-
4 overnachtingen € 240,-

Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt

Arrangementen

Op 't Randje


Eilandhoppen naar Schiermonnikoog en Ameland
Arrangement Op ‘t Randje 4 dagen / 3 nachten sfeervol logeren voor € 125,- per persoon

1e dag
Aankomst bij Bed & Breakfast Lytshuis Zilver en kennis nemen van de ruimte en stilte die deze B&B u biedt, waar uw comfortabele kamer met eigen badkamer beschikbaar is.
Na het welkomstdrankje met lokale lekkernij relaxed genieten van de zonsondergang boven de Waddenzee vanaf uw eigen terras.
Het beschikbare gestelde flesje drank nuttigen daarna tevreden gebruik maken van uw comfortabele boxspring en wegdromen onder de flonkerende sterrenhemel in uw ruime kamer.

2e dag
Schiermonnikoog, “Schier “ zoals de eilanders het noemen ; Vertrekpunt Lauwersoog (10 km) met de veerboot “Monnik” of “Rottum” van Rederij Wagenborg over naar het fantastische eiland van de monniken, voor een dagtrip Waddeneiland. Fietsen of wandelen, zonodig met uw trouwe viervoeter op dit hondvriendelijk eiland.

3e dag
Ameland, via Holwerd (15 km) met de veerboot “Oerd” of “Sier”’ vaart u naar de aanlegsteiger op het eiland. Daar is de mogelijkheid een fiets te huren om het Waddeneiland zowel binnen- als buitendijks te ontdekken. ‘s Avonds retour naar de Waddenkust om weder te keren naar uw eigen vertrouwde kamer in B&B Lytshuis Zilver.

4e dag
Uitslapen op uw boxspring van B&B Lytshuis Zilver en bijkomen van de indrukken, waarna u gaat bedenken welk Waddeneiland u nu eigenlijk het mooist vond ?

Inclusief
Ontvangst met koffie- thee- en iets lekkers
3 Overnachtingen in een kamer naar keuze
3x uitgebreid streekontbijt met vers gebakken brood, boerderijeitjes en vers geperst sinaasappelsap
1 dag Schiermonnikoog (ticket niet inbegrepen)
1 dag Ameland (ticket niet inbegrepen)
Gratis gebruik van fietsen en knooppunt fietsroutekaart
Lunchpakket

€ 125,- per persoon.
Exclusief gemeentelijke heffingen/toeristenbelasting € 1,25 p.p.p.n.
Boottickets zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Reserveren
Adres op de kaart
Foto's
Zoeken
Locatie


FaciliteitenThema's


Provincie
Uitgelicht
B&B Hoeve Nijssen
Beste Pronkkamer 2018


Miranda Nijssen
Dijkstraat 64
5721 AR Asten
T: 0493670300
Veerhoeve


Els Heuts
Provinciale weg 6
4525 LD Retranchement
T: 0117462207
Finisterre


Marijke Kuitert - van Lievenoogen
Dorpsstraat 4
9957 ND Saaxumhuizen
T: 0595425231
Het Schaapje


Irene Thiele en Gerrit Hendriksen
Oude Maat 12
7136 JL Zieuwent
T: 0544487297