Lutje Lollum

Onze monumentale Friese kop-hals-rompboerderij uit 1860 is gelegen in het buurtschap Lutje Lollum, net buiten Franeker, één van de Friese Elf Steden met het beroemde Eise Eisinga Planetarium. Franeker is zeker de moeite waard maar vormt ook een prima uitgangspunt voor het maken van fietstochten, het bezoeken van de Friese Elf Steden en niet te vergeten de Waddeneilanden. De Gastenkamers zijn in de voormalige stallen en in het "Lyts Bûthús" (Koeienstal voor jong vee) gelegen. Allen op de begane grond, gelijkvloers en rookvrij. De twee kleine stallen zijn in originele staat gebleven. Hierin staan wat zitjes, de melkleiding en vacuümpomp zijn nog aanwezig evenals de drinkbakjes en de voergoot. De grobbes zijn bestraat met de echte Friese geeltjes. Buiten en toch vlakbij de stad. Geniet bij ons van ontspannen vakantiedagen die elke morgen zullen beginnen met een heerlijk uitgebreid ontbijt met allerlei verse (en Friese) producten.

 

Graag tot spoedig ziens! Oant Sjen!

 

Contactgegevens

Ted en Mirjam
Lutje Lollum 1
8801 PW Franeker
Nederland
0517391184
0624955732

[email protected]
www.bedandbreakfastlutjelollum.nl
Facebook

Social media

Facebook Instagram

Thema's

  • Fietsen / wandelen

Locatie

  • Stad
  • Dorp
  • Natuur

Kamers

In de romp van de boerderij ligt het gastenverblijf en heeft een eigen entree, het voormalige melkhok. In de woon/eetkamer vindt u veel informatie over de omgeving. Er zijn 3 luxe, sfeervolle en comfortabele 2 persoons gastenkamers en een 4 persoons gastenkamer. Alle kamers hebben tv, radio, draadloos internet, zithoekje en een privé badkamer met douche, wastafel en toilet. Koffie, thee en soep faciliteiten op de kamer. Het ontbijt wordt geserveerd in de woon/eetkamer. Keuken voor het maken van kleine gerechtjes, gebruik koelkast en magnetron.

Omgeving

Knooppunt 03 van het fietsroutenetwerk Fryslân "Noardwest", ligt bij ons om de hoek. Kaart beschikbaar. Het Jabikspaad, onderdeel van het pelgrimspad  Santiago de Compostela, loopt voor wandelaars door Franeker en voor fietsers zelfs door Lutje Lollum.
Verder een kleine greep uit de vele mogelijkheden:

Prijzen

De prijzen van de kamers zijn € 85,00 per nacht. Dit is op basis van een 2-persoonskamer en inclusief uitgebreid ontbijt. Bij gebruik door 1 persoon € 65,00 per nacht inclusief uitgebreid ontbijt.
Midweek: maandag tot vrijdag (4 nachten) € 305,00 op basis van een 2-persoonskamer en inclusief uitgebreid ontbijt.
3e en 4e gast op de Familiekamer € 30,00 p.p.
Fietshuur € 7,50 per dag.

Arrangementen

Arrangement op Maat


Stel.... u gaat 1 x per jaar weg met vrienden, familie of u heeft een bijzonder heuglijk feit te vieren.

U zoekt iets speciaals, zoals overnachten bij ons met een culinair ontbijt en u zoekt ook iets creatiefs, sportiefs en/of culinairs te doen. Wij kunnen samen met u een  arrangement samenstellen zoals b.v. een workshop chocolade, marsepein, taart, brood of pizza; een fietsroute met een museumbezoek; ontwerp en maak een uniek eigen sieraad. Een high tea of een diner op verzoek ofwel dat allemaal in meerdere dagen. Wij werken samen met verschillende gedreven ondernemers bij ons in de regio en heerlijke restaurants dus er zijn mogelijkheden genoeg. Zo krijgt u een echt arrangement op maat dat helemaal bij u past.

Laat u inspireren en neem vrijblijvend contact met ons op om samen te bekijken wat het beste bij u past.
Ook leuk om te geven met een cadeaubon van Bed and Breakfast Lutje Lollum (onbeperkt geldig).

Reserveren
Adres op de kaart
Foto's
Zoeken
Locatie


Faciliteiten
Thema's


Provincie
Uitgelicht
B&B Bèd & Bótram Bie Ós
Beste Pronkkamer 2019


A.G.P.M. Geelen-Spaninks
Hoogstraat 42
6017 AR Thorn (gemeente Maasgouw)
T: 0475-561345
Huize 't Hekkert


Mevr. H.J.G. Duivenvoorden
Domineesteeg 2
7213 LP Gorssel
T: 0575492369
B&B La Belle Meuse


Ron en Fanny Coppers
Grotestraat 36
5855 AN Well
T: 0478502449
De Martiene Plats


L. van Osch-Bexkens
Weverslo 3
5815 CA Venray-Merselo
T: 0478546332