De Thuiskamer

De Thuiskamer met 400 jaar historie en Charme, bent u UIT en toch THUIS!
U kunt logeren in dit prachtige Rijksmonument dat dateert uit 1654 en daardoor behoort tot de oudste woningen van Grou. Dit 400 jaar oude historische pand staat op het mooiste plekje middenin het hart van het dorp tegenover de 12e-eeuwse St. Piterkerk waar u de sfeer van weleer beleeft. U waant zich hier in een compleet andere omgeving, in het centrum en aan het water van dit gezellige en charmante watersportdorp, dat meer dan een bezoek waard is met zijn vele winkels en grote diversiteit aan restaurantjes. Ideaal gelegen voor de watersporter of zakenman in het hart van Friesland, op slechts een half uurtje rijden van de fraaiste golfbanen van Friesland. Maar ook voor gezinnen, stellen, vrienden of eigenlijk iedereen is deze B&B de ideale “Thuiskamer” voor een weekje of weekendje weg. U heeft een eigen ingang, waardoor u veel privacy geniet. Gratis Wi-Fi is in de hele B&B aanwezig.
 De Thuiskamer is een Hypoallergene en rookvrije B&B.

 

Huisdieren zijn niet toegestaan.

 

Contactgegevens

Fraukje Bruggink
Hoofdstraat 31
9001 AP Grou
Nederland
0622608247

info@dethuiskamer.nl
www.dethuiskamer.nl
Facebook

Social media

Facebook Instagram Twitter

Thema's

  • Fietsen / wandelen

Kamers

De Thuiskamer heeft twee gastenkamers. Beide tweepersoonskamers zijn sfeervol ingericht en daar waar mogelijk zijn authentieke details in ere hersteld. Beiden kamers hebben een eigen badkamer. Daarnaast bied ik mijn gasten een extra service, waarbij u uw voorkeur vooraf  kunt aangeven liever onder 2x een 1-persoonsdekbed of een 2-persoonsdekbed te slapen. Heeft u last van een allergie vraag dan naar de hypoallergene dekbedden.
 De kamers dragen de namen “Stuurboord” & “Bakboord”.

Het ontbijt, met een uitgebreid assortiment aan verse-, Friese & eigen gemaakte producten, wordt geserveerd in de gezellige huiskamer. Hier kunnen gasten zich ook terugtrekken rond de houtkachel of met een boek uit de bibliotheek genieten van het rustieke uitzicht op de 12e eeuwse st. Piterkerk.

Omgeving

Grou, Friesland

Grou, het meest pittoreske watersportdorp in het midden van Friesland. Een dorp met een uniek historisch karakter, waar gastvrijheid voorop staat. Er is een grote diversiteit aan gezellige restaurants, een breed winkelaanbod en veel bedrijvigheid. Winkelen, lekker eten, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten, musea en meer. Vanaf de A32, met de trein en over het water is Grou makkelijk te bereiken voor iedereen! Een echte Grouster traditie is het Sint Piterfeest (vergelijkbaar met het Sinterklaasfeest). Sint Piter is van oorsprong de beschermheilige van vissers en schippers en komt jaarlijks naar Grou om vooral de kinderen een cadeautje te brengen. Op de zaterdag voorafgaand aan zijn verjaardag komt Sint Piter aan op de Nieuwe Kade in Grou. Zijn verjaardag is op 21 februari, wat tevens de dag is dat hij weer wordt uitgezwaaid. ’s Zomers staat in Grou de zeilsport centraal. Zeer bekend is de GWS-Schouw. Het grootste evenement is ongetwijfeld het jaarlijkse Skûtsjesilen. De eerste wedstrijd van de competitie om het kampioenschap tussen de 14 Skûtsjes van de SKS wordt traditioneel in Grou gehouden. Grote aanrader in de buurt is het gebied de Alde Feanen. Dat werd in 2006 als voorlopig laatste Nationaal Park aangemerkt en begin 2007 als Natura 2000-gebied. Wat wil zeggen dat een natuurgebied zo bijzonder is dat het extra bescherming verdient. Weilanden, bos, wadden en strand bieden volop mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. De 4 grote Friese steden Leeuwarden, Heerenveen, Sneek en Drachten zorgen in de omgeving voor stedelijk vertier en de centra zijn binnen 15 minuten bereikbaar.

Prijzen

€ 95,- per nacht inclusief ontbijt.
Extra ontbijt € 12,50 p.p.
Babybedje € 7,50 (0-12 jaar)
Kinderbed € 12,50 (3-12 jaar)
Besloten diner (minimaal vanaf 6 personen) v.a. € 25,- p.p.
High Tea of High Wine (minimaal vanaf 6 personen) v.a. € 17,50 p.p. 
Gevulde picknickmand vanaf € 10,00 p.p. (minimaal afname 2 personen).
Diverse workshops en proeverijen op maat mogelijk.

Arrangementen

HET FRYSK CULTUREEL ARRANGEMENT


à € 105,- p.p.
Het Frysk Cultureel arrangement biedt u de unieke kans een bezoek te brengen aan 4 prachtige Friese musea, in combinatie met een heerlijk ontspannen verblijf in De Thuiskamer.
In samenwerking met het Fries Scheepvaart Museum, het Fries Museum, het Boomsma museum en het museum Hert fan Fryslân geeft dit arrangement een prachtig beeld van de culturele mogelijkheden in en de historie over Friesland.

Onlangs is Leeuwarden verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Neem nu alvast een voorproefje op 2018.
Ook speciaal voor kinderen van 4-12 jaar zijn de musea fantastisch om te bezoeken met vele ‘interactieve’ activiteiten.

Het Frysk cultureel Arrangement omvat:

  • 2x overnachting
  • 2x uitgebreid Fries ontbijt
  • Toegang tot het Fries Scheepvaart Museum in Sneek
  • Toegang tot het Fries Museum in Leeuwarden
  • Toegang tot het Boomsma Museum in Leeuwarden
  • Toegang tot het museum “Hert fan Fryslân” in Grou
  • Kortom: Een onvergetelijk cultureel en gastvrij verblijf

Deze arrangementprijs is per persoon en gebaseerd op een verblijf van twee personen (eenpersoonstoeslag € 75,00) en op basis van beschikbaarheid.

Tip!
Tussendoor lekker uitwaaien? We hebben een prachtige Schiffart Sloep in de verhuur of laat u rondvaren door onze privé schipper door Nationaalpark de Alde Feanen langs het Skûtsje museum

Reserveren
Adres op de kaart
Foto's
Zoeken
Locatie


Faciliteiten
Thema's


Provincie
Uitgelicht
De Luthiers
Beste Pronkkamer 2017


Lucienne van der Lans
Voorstraat 13
3311 EM Dordrecht
T: 0786313390
Zathe De Spieker


Marleen en Rob van der Meer
Aenkommewei 4
8735 HH Itens
T: 0515333820
De Droomhoeve


Debora en Marcèl Vugts
Harderwijkerweg 37
8071 EM Nunspeet
T: 0341251601
Groot Overhorst


Wim en Adrie Veldhuizen
Overhorsterweg 32
3781 ND Voorthuizen
T: 0615148116