B&B Battello

Schip Ahoi! Van harte welkom aan boord van de Battello. In het uiterste Oosten van Amsterdam treft u het eilandenrijk IJburg. In dit stuk nieuw Amsterdam zijn wij sinds 2016 met ons gezin woonachtig. Ontdek de moderne architectuur, ervaar de rust op het water en kom heerlijk uitwaaien bij ons aan boord. De binnenstad is uitstekend bereikbaar per tram in slechts 15 minuten of een half uur per fiets. Anders dan in het centrum van Amsterdam kun je hier nog makkelijk parkeren en bieden we ook een afgesloten fietsparkeerplaats. Ontvangst aan boord met traditioneel scheepsbeschuit, gebakken in onze eigen kombuis aan boord. Uw gastvrouw is een ervaren gids die u graag uitleg geeft over deze boeiende omgeving!

Contactgegevens

Sabine van Wijk
Cas Oorthuyskade 53
1087 DP Amsterdam
Nederland
0204538307
0610979372

sabinevwijk@gmail.com

Kamers

Uw verblijf bij ons aan boord is in het vooronder van ons schip in het voormalig matrozenverblijf. Deze gemoderniseerde scheepskooi is van alle gemakken voorzien en geeft u de ultieme maritieme ervaring in het knusse vooronder met de oorspronkelijke patrijspoorten en het kabbelen van het water. De naam vooronder zegt het eigenlijk al, dit verblijf is “onder” het zgn. gangboord gelegen. Via een luik aan de voorzijde van het dek komt u via een wenteltrap in het gastenverblijf. U dient dus goed ter been te zijn, niet alleen bij ons aan boord maar ook op de steiger. Dit is een drijvende steiger met 34 ligplaatsen voor varende woonschepen.

Appartement

De Battello is in 1951 gebouwd in Groningen en heeft tot 2013 dienst gedaan als graanschip. Wij hebben haar in 2016 gekocht en omgebouwd tot varend woonschip. Samen met onze kinderen hebben wij de inrichting bedacht, de bouw heeft ’n jaar geduurd op een scheepswerf in Friesland en het schip moest 9 meter ingekort worden om op deze ligplaats te passen. Om bij ons aan boord te komen gaat u vanaf de kade met een trap naar beneden. Zo komt u op de zgn. drijvende steiger, welke met de waterstand de ene dag wat hoger en de andere dag wat lager in het water ligt. Vanaf deze steiger loopt u onze vingerpier op en via de loopplank komt u dan bij ons aan boord. Kortom, zeebenen vereist!

Omgeving

Wij wonen in een nautische omgeving waar weer en wind vrij spel hebben. Het licht en de luchten van IJburg zijn befaamd en verleiden u wellicht tot fotograferen. Er zijn talloze cafés en restaurants op loopafstand net zoals winkels. De tram- en bushalte liggen op 500 m. Of u nu dit nieuwe deel van Amsterdam komt ontdekken of het centrum van Amsterdam gaat bezoeken, uw verblijf aan boord levert u in ieder geval een bijzondere ervaring op!

Prijzen

Vanaf 100 Euro per nacht incl. toeristenbelasting en ontbijt. Met voedselallergie of dieet kan uiteraard rekening worden gehouden.

Arrangementen

Overnachting met architectuurwandeling


Onder leiding van een ervaren architectuurgids, uw gastvrouw van de Battello, wandelen we 2 uur door nieuw Amsterdam. IJburg is nieuw land en staat vol met stedenbouwkundige experimenten. Al wandelend ontdekken we diverse vormen van individueel en collectief opdrachtgeverschap, stadsvilla's, een waterwijk met drijvende woningen, dijkhuizen en veel zelfbouwkavels die zich van geen enkele regel iets aantrekken.
150 Euro per nacht incl. toeristenbelasting, ontbijt en architectuurwandeling.

Overnachting met museumbezoek


U heeft de keuze tussen een rondleiding door het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum. Uw gastvrouw van de Battello geeft al bijna 20 jaar rondleidingen door deze, en meerdere, bekende musea. Goed te combineren met een bezoek aan de binnenstad van Amsterdam. U ontmoet uw gids in het museum naar keuze voor een rondleiding van 2 uur. Let op: tijdig reserveren voor dit arrangement is noodzakelijk vanwege beperking in bezoekersaantallen i.v.m. Corona.
150 Euro per nacht incl. toeristenbelasting, ontbijt en museumrondleiding. Excl. entreekaarten.

Reserveren
Adres op de kaart
Foto's
Zoeken
Locatie


Faciliteiten
Thema's


Provincie
Uitgelicht
De Luthiers
Beste Pronkkamer 2017


Lucienne van der Lans
Voorstraat 13
3311 EM Dordrecht
T: 0786313390
De Hooge Hoeve


Familie Hoogendoorn-Maijers
Julianalaan 15
5161 BA Sprang-Capelle
T: 0416273413
B&B Battello


Sabine van Wijk
Cas Oorthuyskade 53
1087 DP Amsterdam
T: 0204538307
Huize 't Hekkert


Mevr. H.J.G. Duivenvoorden
Domineesteeg 2
7213 LP Gorssel
T: 0575492369