Zathe De Spieker

Welkom bij de winnaar van de Nederlandse Bed and Breakfastprijs 2010, uitgeroepen door De Pronkkamer. Deze plek staat in 1511 bekend als ‘oppe Spycker’. In de loop der eeuwen verandert deze naam. In 2004 wordt de boerderij als ‘De Spieker’ beschreven. Heden ten dage is Zathe De Spieker* een Friese voormalige melkveeboerderij uit 1890 van het type ‘kop-hals-romp’. Met een sfeervolle, gastvrije Bed and Breakfast met drie luxe, ruime zitslaapkamers op de begane grond met ieder een prive badkamer. De B&B is rustig in het Friese weidegebied De Greidhoeke gelegen met forse rood-zwart gedekte boerderijen en schilderachtige terpdorpen. En heeft een centrale ligging in het Friese elf stedengebied.

* Zathe is een oude benaming voor boerderij, Spycker is oud Fries voor graanschuur

Contact details

Marleen en Rob van der Meer
Aenkommewei 4
8735 HH Itens
Nederland
0515333820
0643950569

marleen@despieker.eu
www.despieker.eu
Facebook

Social media

Facebook Instagram Twitter

Facilities

  • Wheelchair-friendly

Themes

  • Biking / hiking

Locatie

  • Dorp
  • Water
  • Natuur

Rooms

In de oorspronkelijke boerderij zijn de diverse B&B verblijven. De eigen entree leidt naar de ruime hal met toegang naar drie luxe, ruime zitslaapkamers op de begane grond met ieder een privé badkamer.

Van Gogh gastenkamer
De Van Gogh kamer is een landelijke ruime 2-persoonskamer op de begane grond van 40 m2 met oud grenen meubelen en ’s ochtends zon. U slaapt waar vroeger de koeien stonden in een lits-jumeaux Auping (2x90×200 cm), elektrisch verstelbaar en onder de Roze Boomgaard van Van Gogh. De privé badkamer is ensuite met douche, wastafel, toilet, toiletartikelen, (bad)handdoeken, bad- en douchemat. Met gratis supersnel WiFi via glasvezel, TV/DVD, wekkerradio, Senseo, waterkoker en koelkastje (0dB). Deze kamer heeft een TV-zitje en een grote bureautafel om aan te werken. Ook als 1 persoonskamer te reserveren.

Rembrandt gastenkamer
De Rembrandt kamer heeft een koloniale sfeer en is op de begane grond gelegen. Het is een ruime 2-persoonskamer van 40 m2 en ’s ochtends zon. U slaapt waar vroeger de koeien stonden in een lits-jumeaux auping (2x90×200 cm), elektrisch verstelbaar. Met aan de wand een portret van Saskia, eerste vrouw van Rembrandt uit Leeuwarden.  De privé badkamer is ensuite met douche, wastafel, toilet, toiletartikelen, (bad)handdoeken, bad- en douchemat. Met gratis supersnel WiFi via glasvezel, TV/DVD, wekkerradio, Senseo, waterkoker en koelkastje (0dB).. Deze kamer heeft een TV-zitje en een grote bureautafel om aan te werken. Ook als 1 persoonskamer te reserveren.

Vermeer gastenkamer
Deze aan de achterkant en op de begane grond gelegen Vermeer heeft een Hollandse sfeer en is geschikt voor als u minder goed ter been bent. Het is een 2-persoonskamer van 22 m2 met schitterend uitzicht over de weilanden, mooi voor vogels spotten. Hier stonden vroeger de kalfjes in het lyts buthus. U slaapt in een lits-jumeaux auping (2x90×200 cm), elektrisch verstelbaar. Met aan de wand ‘Het straatje van Vermeer’.  De privé badkamer is ensuite met inloopdouche, wastafel, toilet, toiletartikelen, (bad)handdoeken, bad- en douchemat. Met gratis supersnel WiFi via glasvezel, TV/DVD, wekkerradio, Senseo, waterkoker en koelkastje (0dB).. Deze kamer heeft een TV-zitje en een site-tabel en is ook zeer geschikt als 1-persoonskamer te reserveren.

U vindt op de kamers DVD’s en het boek “Hoe God verdween uit Jorwerd“ van Geert Mak. Op uw kussen ligt een bonbon.

Ontbijtkamer
Een vers ontbijt met regionale en huisgemaakte lekkernijen en boerderijeitjes wordt geserveerd in de gezellige ontbijtkamer, met openslaande tuindeuren. Wij maken heerlijke confitures en sapjes met vruchten van eigen erf. In de ontbijtkamer kunt u ook de overige dag verblijven. Aangrenzend is een B&B keuken en kunt u gebruik maken van een magnetron en servies en bestek om een eenvoudige maaltijd te bereiden. 

 

Erf
U kunt heerlijk genieten op het terras met schitterend uitzicht over de weilanden en door de prachtige tuin wandelen. Op het erf zijn o.a. boomgaarden, moestuin, kruidentuin, bijenstal en een weitje gelegen. In het weitje staan onze twee lieve geiten. De kippen scharrelen vrij rond over het erf. Onze drie katten zult u zeker op het erf tegenkomen. En de bijen zijn druk in de weer voor de lekkerste honing. Voor uw auto is er ruim parkeerplaats op ons erf, voor uw motor of fiets is er een overdekte stalling in het koetshuis.
 
De accommodatie is geheel op de begane grond, gelijkvloers, rolstoelvriendelijk en rookvrij. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Area

B&B Zathe De Spieker ligt net buiten het dorp Itens. Centraal in het Friese elf stedengebied met forse rood-zwart gedekte boerderijen en schilderachtige terpdorpen verbonden door de Slachtedyk. Vauit de B&B heeft u zicht op de weidevolgebieden Skrok en Skrins van Natuurmonumenten.

Friese elf steden
Met de auto bent u binnen 20 minuten in:

Met de dieseltrein Leeuwarden-Stavoren kunt u de Friese steden richting de IJsselmeerkust (IJlst, Workum (Jopie Huisman Museum), Koudum, Hindeloopen en Stavoren) bezoeken (opstapplaats Mantgum, 7 km van Itens).

Schilderachtige terpdorpen
De schilderachtige terpdorpen van De Greidhoeke hebben een rijke cultuurhistorie, zoals:

Staten en Stinzen
Ook mooi om te bezoeken zijn de Friese stinzen en staten zoals:

U vindt er de kenmerkende stinzenflora.

Fietsen, wandelen, spelen, zwemmen, varen
Met het fietsknooppuntennetwerk gaat u door de weilanden van dorp naar dorp en over de befaamde Slachtedyk. In de Capitool wandelgidsen komt een van de mooiste wandelingen van Nederland door Itens (15,5 km, verkort 10,5 km). De fietsroute ‘Skrok, Skrins, en Lionserpolder’ (25 km) van Natuurmonumenten komt bij ons langs. Vanuit Bolsward begint de ‘Pontjesfietstocht’ (45 km). Met de autotocht ‘Littenseradiel’ toert u door de dorpen. In Itens is een kinderspeelplaats, in Wommels is het openluchtzwembad De Klomp. Een bootje huren en varen naar Sneek of Franeker, kunt u bij de nabij gelegen campings.

Eten en drinken
In de omliggende dorpen (Easterein, Wommels, Easterlittens, Baard) vindt u op fietsafstand (1,2 tot 5,8 km) diverse restaurants, (eet)cafés, snackbar en terrasjes. Wat verder weg maar ook op het platteland gelegen vindt u in Weidum een specialiteiten restaurants (zie ook Arrangementen). In Wommels is een supermarkt, bakker en slager. In de ontbijtkamer kunt u gebruik maken van maken van een magnetron, servies en bestek. Dan is er een keur aan restaurants in Sneek, Bolsward, Franeker en Leeuwarden.

Waddeneilanden
Vanuit Harlingen kunt u op een dag heen-en-weer naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Ameland is bereikbaar vanuit Holwerd, Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog.

Stavoren – Enkhuizen
Of neem de boot Stavoren – Enkhuizen en bezoek het buiten- en/of binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen.

Prices

Gastenkamer Van Gogh of Rembrandt: € 108,00 per nacht voor 2 volwassenen en € 88,00 per nacht voor 1 volwassene
Gastenkamer Vermeer: € 105,00 per nacht voor 2 volwassenen en € 85,00 per nacht voor 1 volwassene

Vanaf 3 overnachtingen

Gastenkamer Van Gogh of Rembrandt: € 104,00 per nacht voor 2 volwassenen en € 86,00 per nacht voor 1 volwassene

Gastenkamer Vermeer: € 101,00 per nacht voor 2 volwassenen en € 83,00 per nacht voor 1 volwassene

Minimaal twee overnachtingen.

Fiets: € 12,50 per dag en eenmalig € 10,00 breng- en ophaalkosten.
E bike: € 25,00 per dag en eenmalig € 10,00 breng- en ophaalkosten.

Reserve
Address on the map
Images
Search
Locatie


Facilities
Themes


Province
In the spotlight
B&B Bèd & Bótram Bie Ós
Beste Pronkkamer 2019


A.G.P.M. Geelen-Spaninks
Hoogstraat 42
6017 AR Thorn (gemeente Maasgouw)
T: 0475-561345
Huize 't Hekkert


Mevr. H.J.G. Duivenvoorden
Domineesteeg 2
7213 LP Gorssel
T: 0575492369
Veerkant en Vruistuk


Sander Zeldenrijk
Kanaal Westzijde 2A
7937 TL Tiendeveen
T: 0528331620
Zaanse Koopmanshuis Anno 1694


Fred & Kelly Snel
Lagedijk 52-54
1541 KC Koog aan de Zaan
T: 075-6310239